петък, 3 октомври 2014 г.

Негърчета с шипков мармалад

Всички помним вкуса на тези сладки от детството ни. Аз ви предлагам същите бишкоти, но с различен пълнеж.

Продукти
5 яйца
2 к.ч. захар
200 гр. брашно
за крема: масло, прясно мляко и захар (или готов маслен крем)
шипков мармалад
за глазура: млечен шоколад или готова шоколадова глазура

Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта, по отделно белтъци и жълтъци. Прибавя се брашното и от полученото тесто върху намаслена хартия се шприцоват бишкоти. Изпичат се на 150 градуса. 
Прясното мляко се сварява със захарта и се охлажда. Маслото се разбива и в него на тънка струйка се прибавя млечният сироп. С получения крем бишкотите се намазват и се слепват с шипков мармалад две по две.
Млечният шоколад се разтапя на водна баня и с него се глазират негърчетата от едната страна. Оставят се на студено да стегнат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар