петък, 24 януари 2014 г.

Печено свинско бон филе с бирено-горчичен сос


Една лесна и ужасно вкусна рецепта:
1 цяло парче свинско бон филе
250 мл. бира
20 гр. краве масло
4 супени лъжици Немска традиционна сладка горчица
1 щипка розмарин
малко брашно за соса
сол и черен пипер на вкус

В тава покрита със фолио се слага месото, посолява се и се намазва със сместа от половината горчица, половината масло,  розмарина и черният пипер. Полива се с половината бира и се завива с фолио. В загрята на 200 градуса фурна се пече 40 минути, после се маха отгоре фолиото и се пече на 180 градуса още 30 минути или докато хване коричка.
Когато е готово се отделя сосът от печенето. В касерола се слага сосът и пресятото брашно и се запържва до кафяв цвят. Сместа се залива с останалата бира и се бърка две минути. Добавя се горчицата и се бърка още няколко минути накрая се слага и маслото. Сосът се прецежда по желание и се полива върху тънко нарязаното печено месо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар